Doties Atpakaļ

Dzērveņu kūka

Course: Dessert

Sastāvdaļas

  • 1 glāze dzērveņu
  • 100 g mīksta sviesta
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze kviešu miltu
  • 1 ola
  • 1/2 tējkarote malta kanēļa
  • 1/4 tējkarotes maltus maržīgo piparu
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1/2 glāze piena

Instrukcijas

  • Kūkas formu ieziež ar sviestu.
  • Pusglāzi cukura sajauc ar smaržīgajiem pipariem un malto kanēli.
  • Vienmērīgā slānī ieber kūkas formā.
  • Virsū cukuram uzber nomazgātas, pārlasītas un nožuvušas dzērvenes.
  • Sviestu sakuļ ar atlikušo cukuru, līdz masa kļuvusi gaisīga.
  • Pievieno olu un vaniļas cukuru, kuļ vēl 2–3 minūtes.
  • Lielā bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri un sāli, sajaucun, pamazām pievienojot pienu, maisa, līdz izveidojusies viendabīga mīkla.
  • Sagatavoto mīklu pārlej dzērvenēm kūkas formā.
  • Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 30–35 minūtes.
  • Pirms izņemšanas no formas kūku 20 minūtes atdzesē.
  • Pasniedzot kūku liek uz liela šķīvja – tā, lai dzērveņuslānis ir virspusē.

Lai labi garšo!

Pin Recipe Dalīties Facebook