Zemeņu siera kūka

Zemeņu siera kūka

Course: Dessert

Sastāvdaļas

  • 200 g “Selga” cepumu
  • 100 g sviesta
  • 700 g svaigā siera
  • 200 g cukura
  • 300 g zemeņu biezeņa
  • želatīns (pēc instrukcijas)

Instrukcijas

  • Sablenderē vai saberž cepumus smalkās drupatās. Izkausē sviestu.
  • Cepumus un sviestu sajauc kopā, gatavo masu ieklāj traukā, izveidojot groza formu.
  • Sagatavo želatīnu (pēc instrukcijas) lietošanai pie siera masas.
  • Bļodā sajauc svaigo sieru ar cukuru.
  • Aptuveni 200 gramus zemeņu biezeņa sablenderē līdz škidrai viendabīgai masai un pievieno siera masai.
  • Pievieno gatavo želatīnu un atlikušo zemeņu biezeni.
  • Gatavo masu lej cepuma groziņā, pēc vēlēšanās var rotāt ar svaigiem augļiem, ogām.
  • Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uzvismaz 2 stundām.
  • PS. Ja ir svaigu augļu, ogu rotājums, tās var pārklāt ar želatīnu, lai ilgāk saglabātos svaigs izskats.

Lai labi garšo!

Dalīties Facebook