Melleņu kēksiņi

Melleņu kēksiņi

Course: Dessert

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • 150 g cukura
  • 3 tējkarotes cepamā pūlvera
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 225 ml piena
  • 75 g izkausēta sviesta
  • 1 gb sakulta ola
  • 50 gr mellenes

Instrukcijas

  • Kēksiņu veidnes ietauko un cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
  • Miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli iesijā lielā traukā.
  • Citā traukā ar dakšu sakuļ pienu, sviestu un olu.
  • Miltu maisījuma vidū iespiež iedobi un klāt pievieno piena maisījumu un mellenes.
  • Ar dakšu viendabīgi visu samaisa, līdz sausās sastāvdaļas kļūst mitras. Galvenais maisījumu neputo, jo mīklai jābūt drūpošai.
  • Katrā veidnē ieliek pilnu karoti mīklas. Veidnēm jābūt piepildītām mazliet vairāk kā līdz pusei.
  • Cep cepeškrāsnī 20-25 minūtes zeltaini brūnus. Pasniedz uzreiz pēc cepšanas.

Lai labi garšo!

Pin Recipe Dalīties Facebook