Kūkas formu ieziež ar sviestu.
Pusglāzi cukura sajauc ar smaržīgajiem pipariem un malto kanēli.
Vienmērīgā slānī ieber kūkas formā.
Virsū cukuram uzber nomazgātas, pārlasītas un nožuvušas dzērvenes.
Sviestu sakuļ ar atlikušo cukuru, līdz masa kļuvusi gaisīga.
Pievieno olu un vaniļas cukuru, kuļ vēl 2–3 minūtes.
Lielā bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri un sāli, sajaucun, pamazām pievienojot pienu, maisa, līdz izveidojusies viendabīga mīkla.
Sagatavoto mīklu pārlej dzērvenēm kūkas formā.
Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 30–35 minūtes.
Pirms izņemšanas no formas kūku 20 minūtes atdzesē.
Pasniedzot kūku liek uz liela šķīvja – tā, lai dzērveņuslānis ir virspusē.