Cidoniju-karameļu kūka

Cidoniju-karameļu kūka

Course: Dessert

Sastāvdaļas

Pamatenei:

  • 400 g miltu
  • 100 g sviesta
  • 100 g cukura
  • nedaudz auksta ūdens
  • cidoniju sukādes

Karamelei:

  • 4 ēdamkarotes cukurniedru cukurs (derēs arī parastais),
  • 40 g sviests
  • 4 ēdamkarotes skābais krējums (var izmantot arī iebiezinātopienu).

Instrukcijas

Pamatnei:

  • Miltus sajauc ar cukuru, iestrādā sviestu un pielejot nedaudz aukstu ūdeni, samīca mīklu. Izklāj formiņās un virsū kārto sagrieztascidoniju sukādes.

Karamelei:

  • Cukuru un sviestu katliņā izkausē, iemaisa krējumu un uzvāra. Tad šo masu lej pāri cidoniju sukādēm un liek kūkas cepeškrāsnī 20-25minūtes cepties.

Lai labi garšo!

Pin Recipe Dalīties Facebook