Cidoniju-karameļu kūka
Cidoniju-karameļu kūka
Sastāvdaļas
Pamatenei:
- 400 g miltu
- 100 g sviesta
- 100 g cukura
- nedaudz auksta ūdens
- cidoniju sukādes
Karamelei:
- 4 ēdamkarotes cukurniedru cukurs (derēs arī parastais),
- 40 g sviests
- 4 ēdamkarotes skābais krējums (var izmantot arī iebiezinātopienu).
Instrukcijas
Pamatnei:
- Miltus sajauc ar cukuru, iestrādā sviestu un pielejot nedaudz aukstu ūdeni, samīca mīklu. Izklāj formiņās un virsū kārto sagrieztascidoniju sukādes.
Karamelei:
- Cukuru un sviestu katliņā izkausē, iemaisa krējumu un uzvāra. Tad šo masu lej pāri cidoniju sukādēm un liek kūkas cepeškrāsnī 20-25minūtes cepties.