Ābolu štrūdele

Ābolu štrūdele

Course: Dessert

Sastāvdaļas

Mīklai

  • 250 g miltu
  • 50 g sviesta
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1/2 tējkarotes tējkarotessāls
  • 1/2 tējkarotes citrona sulas (vai vīna etiķa)
  • 1/4 glāzes silta ūdens
  • nedaudz olīveļļas

Pildījumam

  • 700-1000 g saldskābuābolu
  • 2-5 ēdamkarotes cukura
  • 100 g rīvmaizes
  • 50 g sviestarīvmaizes apcepšanai
  • sauja rozīņu
  • sauja sakapātu riekstu
  • 1 rums rozīņu apliešanai
  • 1 citrona sula
  • 1 kanēlis
  • 1 kausēts sviests vai ola pārziešanai

Instrukcijas

  • Uz darba virsmas izsijā miltus un izveido bedrīti, kurāielej izkausētu sviestu, olu dzeltenumus, pieber sāli.
  • Visu maisa un mīca, ik pa laikam pielejot ūdeni un citronasulu. Kad mīkla atlec no rokām, tā ir gatava. Mīklu saveļ bumbā, ko apziež arolīveļļu, ietin folijā vai pārtikas plēvē un tur siltumā vienu stundu. Ātraisvariants ir turēt 30 minūtes, piemēram, ūdens peldē vai ietīt vilnas segā.
  • Kamēr mīkla atpūšas, gatavo pildījumu. Rozīnes izmērcē rumā, riekstus sasmalcina, betrīvmaizi apcep sviestā.
  • Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs, pārlej ar citrona sulu un samaisa. Āboliem pievienoizmērcētās rozīnes, riekstus un visu samaisa.
  • Ņem mīklu, ieklapē, izmīca, izstaipa, atkal saveļ bumbā untā vairākas reizes. Kad mīkla iepērta, uz galda izklāj tīru kokvilnas audumu,uzber miltus, vidū ieliek ar miltiem apbērtu mīklu, saplacina un izveltnēpalielā taisnstūrī tā, lai var redzēt dvieļa rakstu vai izlasīt apakšā paliktulapu ar burtiem. Ja nepieciešams, rokas apviļā miltos, paslidina zemizveltnētās mīklas un sāk stiept līdz nepieciešamajam plānumam.
  • Mīklu pārsmērē ar kausētu sviestu un pārkaisa ar rīvmaizi.
    Pusei no izveltnētās mīklas virsū klāj ābolu kārtu, pēcgaršas pārber ar cukuru un kanēli (cukuru un kanēli var pievienot arīnomizotajiem āboliem bļodā, visu sajaukt un ļaut iesūkties).
  • Strūdeli liek pannā uz cepamā papīra ar savienojuma vietu uzleju un pārziež ar kausētu sviestu (ja grib gaišu strūdeli) vai olu (ja gribtumšāku). Cep 180–200 grādos 30–40 minūtes (ja grib gaišāku strūdeli uncietākus ābolus) vai 40–50 minūtes (ja grib tumšāku strūdeli un mīkstusābolus). Ja vēlas, cepšanas laikā strūdeli var pāris reižu pārziest ar sviestu.Kad strūdele gatava, to pārziež ar sviestu un atdzesē. Pasniedz ar saldējumuvai vaniļas mērci.

Lai labi garšo!

Pin Recipe Dalīties Facebook