Pirkt

Nepieciešamās lietas:

Pamatnei:
120 g Selgas cepumu
60 g svieta
2 ēdamkarotes Kakao pulveris

Vidusdaļai:
400 g biezpiena
60 g sviesta
150 g cukura
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
sāls
80 ml skābā krējuma 20%
3 olas
150 ml smiltsērkšķu sula/ biezenis ( Biezenis dod intensīvāku krāsu)
Virskārtai:
250 ml smiltsērkšķu sulas/ biezeņa
100 ml ūdens
1 želatīna paka
70 g cukura
Smiltsērkšķu vai fizāļu ogas rotājumam.

Kūkas tapšanas gaita:
1) Sasmalcini cepumus, pieliec tiem sviestu un kakao. Labi samaisi.
Iegūto masu liec kūkas veidnē ( 20 cm diametrā), kura izklāta ar cepamo papīru.
2) 150 ml smiltsērkšķu sulai / biezenim pievieno biezpienu, mīkstu sviestu, cukuru, kukurūzas cieti, sāli un skābo krējumu. Samaisi līdz veidojas viendabīga masa. Tad pievieno pa vienai olas, labi izmaisot masu pēc katras olas pievienošanas. Masu lej kūkas veidnē.
3) Kūkas veidni liek līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10 minūtes. Tad samazina temperatūru līdz 110°C un cep vēl 1 h vai 1h 15 min. Kūka ir gatava, kad tās vidiņš nedaudz kustas, pakustinot kūkas veidni. Gatavai kūkai ļauj pilnībā atdzist.
4) Kūkas virskārtai uzsilda smiltsērkšķu biezeni , ūdeni, cukuru un želatīnu līdz 60°C , visu laiku maisot. Iegūto masu pārlej atdzisušajai kūkai, dekorējot ar fizāļiem vai smiltsērkšķu ogām. Kūka ir gatava, kad virskārta ir saželējusi. Vislabāk kūku likt aukstumā un gatavot to iepriekšējā dienā pirms pasniegšanas, lai virskārtai ir laiks saželēt.